maandag 23 december 2013

All I want for Christmas is... taart! ⋆

Tijd voor een echte kersttaart! Bang dat het fout gaat hoef je absoluut niet te zijn met dit recept. En de kans is groot dat je alles al in huis hebt. Dus heb jij zin om een lekker toetje te maken voor morgen? Dan is dit recept perfect! Een heerlijke combinatie van chocolade en koffie. All I want for Christmas is... taart! Fijne kerst 


Je hebt nodig: 100 gr boter, 200 gr pure chocolade, 2 el koffiepoeder, 2 eieren, 100 gr donkere basterdsuiker, 75 gr zelfrijzeng bakmeel, 1 el slagroom. 
Ook leuk: kerstfiguurtjes, glitters, hageltjes. Alles wat maar glimt of kersterig is!

1. Verwarm de oven voor op 165°C.
2. Zet een pannetje op het vuur en smelt hier de boter en 150 gr chocolade in. Meng goed door elkaar en laat het afkoelen.
3. Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze los. Meng de basterdsuiker en een snufje zout door de eieren. 
4. Roer vervolgens ook de chocoladeboter er doorheen. 
5. Mix dan het bakmeel door het mengsel. 
6. Giet bet beslag in de stervorm en bak de taart ongeveer 20 minuten. Let goed op, want hoewel de punten al vrij gauw gaar zijn, kan de binnenkant nogal zacht zijn. Heb je geen stervorm? Een gewoon bakblik met een diameter van ongeveer 24 cm is ook prima! Gebruik dan wel een dubbele hoeveelheid ingrediënten. Als je de taart in een vierkant bakblik maakt, heb je brownies, dat ziet er natuurlijk ook leuk uit. Alles kan (:
7. Als de taart is afgekoeld, kan je de rest van de chocolade smelten. Roer dan gauw de slagroom er doorheen en zet de chocolade zo nodig nog even in de magnetron om weer dun te worden. Verdeel de chocolade dan gelijkmatig over de taart.
8. Versieren! 

De taart is het lekkerst als je 'm een nachtje in de koelkast zet. Dan wordt de binnenkant namelijk lekker kleverig!

Eetsmakelijk! 

3 reacties:

  1. hmm, dat klinkt echt als een heerlijk recept :) Ik vind jouw uiteindelijke taart echt mooi geworden!

    Ik wens je fijne feestdagen,

    liefs,

    Femke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk taartje! :D Wij doen al een lekker ander taartje met ijs en bosvruchtjes, anders had ik ook zeker zelf iets gebakken! Lekker hoor :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt lekker en hij ziet er ook heel mooi uit!:)

    BeantwoordenVerwijderen

Al jullie berichtjes maken me blij, dankjewel! Laat je linkje achter, want ik ben natuurlijk ook benieuwd naar wie jullie zijn :)

Blog Designed by The Single Momoirs