zaterdag 7 december 2013

Herfstbrood!


Is stokbrood je iets te saai, maar vind je een broodje bij je soep wel lekker? Probeer dan eens dit recept. Simpel om te maken en ontzettend lekker. Ook lekker als lunch trouwens! Ik vind dit echt typisch herfstbrood. Brood dat je maakt als je niet lang in de keuken wil staan, maar wel zin hebt in lekker eten. Na een herfstwandeling, een middagje schaatsen (helaas nog niet op natuurijs!) of natuurlijk gewoon omdat je er zin in hebt (:

Zo maak je dit: Ik maakte drie langwerpige broodjes, maar je kan natuurlijk ook vier rondje broodjes maken, of twee grote. In ieder geval heb je het volgende nodig: een pak broodmix, drie tomaten, negen à tien gedroogde tomaatjes, twee eetlepels olie uit het potje gedroogde tomaatjes, twee handjes oude kaas en twee handjes fijngesneden blauwe kaas. Soms zitten er ook wel eens wat kappertjes bij de gedroogde tomaatjes, deze kunnen natuurlijk ook op het pizzabrood.

Je maakt het deeg precies zoals op het pak broodmix staat, maar in plaats van boter gebruik je de olie. Wanneer het deeg gerezen is, verdeel je het in drie delen en druk je ze plat op de met bakpapier bedekte bakplaat. Beleg het deeg en laat de broodjes nog een halfuur rijzen. Bak de broodjes dan op de temperatuur die op het pak broodmix staat. En dan... ooooh dat moment dat de oven opengaat! Yummy!

Variaties: Natuurlijk zijn er nog veel variaties te bedenken. Olijven, kappertjes, gorgonzola, ham en ananas. Alles is mogelijk!

Maak jij ook wel eens zoiets? Met wat beleg je het brood dan?

7 reacties:

 1. Klinkt ver-ruk-ke-lijk!
  Liefs!
  http://icanne.wordpress.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het ziet er altijd zooo heerlijk uit! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw dit ziet er zoooo lekker uit! Ik MOET dit eens uitproberen! :D XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er lekker uit!

  Het lijkt me sowieso leuk om eens zelf brood te maken, nog nooit gedaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Awwww dit is een super leuk idee! En ik volg je terug want je blog is mooi, yay.

  www.blondebitsofgina.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo dit lijkt me echt super lekker!

  Liefs Chantal

  BeantwoordenVerwijderen

Al jullie berichtjes maken me blij, dankjewel! Laat je linkje achter, want ik ben natuurlijk ook benieuwd naar wie jullie zijn :)

Blog Designed by The Single Momoirs