zondag 17 november 2013

Meringue-koekjes met chocolade en walnoot



Chocolade en walnoot is echt een perfecte combinatie. Ik had nog nooit meringues gemaakt en ik snap absoluut niet waarom. Ze zijn zo yummy. Zeker als ze nog een beetje kleverig van binnen zijn. Heerlijke koekjes om mee op de bank te kruipen met een kop warme chocolademelk.

Ken jij nog een lekker recept met meringue?

Voor 10 koekjes heb je nodig: 2 eiwitten, 100 gr suiker, 10 gr cacaopoeder, 10 gr bloem, 60 gr gehakte walnoten, 50 gr pure chocolade.

1. Klop de eititten stijf en voeg geleidelijk de suiker toe.

2. Scheo de cacao, de bloem en 3/4 van de walnoten door de eiwitten. Meng alles goed.

3. Schep dan langwerpige hoopjes op een met bakpapier bekleed bakblik. 

4. Bak de schuimkoekjes op 160 graden 15-20 gaar. Als je nog nooit iets meringue-achtigs hebt gebakken (zoals ik :), is het een beetje gokken of de koekjes al klaar zijn. Als het goed is zijn ze hard van buiten en een beetje klef van binnen.

5. Laat de koekjes afkoelen, smelt de chocolade en maak hiermee streepjes over de koekjes. Strooi er dan nog wat gehakte nootjes overheen. Dit laatste is niet echt nodig heb ik gemerkt. Het voegt niet superveel toe aan de smaak behalve dat je nog iets knapperigs voelt. Het ziet er wel mooi uit!

8 reacties:

  1. Neee, dit ziet er zo lekker uit! Oke nu heb ik echt heel erg veel zin in merengues, ik maak ze ook weleens maar dan veel simpeler, deze zou ik ook heel graag eens willen proberen! En inderdaad zijn ze vooral als ze nog een beetje kleverig zijn ;-) xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zoooo dat ziet er echt mega lekker uit

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oh it looks so delicious!♥ cute pictures!:) I follow you on bloglovin and I liked your facebook page with my personal account (petra lorencová)♥ you can follow my blog too if you'd like;) kisses!

    www.lorietta.cz


    Lorietta Facebook page


    Lorietta Bloglovin profile

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel erg leuk!

    Ik volg je nu via Bloglovin! Misschien heb je tijd om op mijn blog te kijken? Ik heb momenteel een winactie met een lipstick van Chanel!!

    xo

    BeantwoordenVerwijderen

Al jullie berichtjes maken me blij, dankjewel! Laat je linkje achter, want ik ben natuurlijk ook benieuwd naar wie jullie zijn :)

Blog Designed by The Single Momoirs