zondag 23 september 2012

Pudding x almonds x forest fruit

Heee lieve volgers,
Vandaag iets totaal anders dan anders op mijn blog. Geen taart, koekjes of brownies, maar zeker zo lekker: pudding! En om iets specifieker te zijn, een griesmeelpudding met geschaafde amandelen en bosvruchtensaus. Klinkt fantastisch, smaakt nog fantastischer. Loopt het water je nu in de mond? Hieronder volgt het recept (:

Hi dear followers,
Something totally different today on my blog. No cake, cookies or brownies, but certainly as delicious: pudding! And to be a bit more specific, a semolina pudding with shaved almonds and forest fruit sauce. Sounds fantastic, tastes even more fantastic. Your mouth is watering straight away? The recipe follows beneath (:





 Je hebt nodig: / You need:

  • 1 liter melk / 1 litre milk
  • 100 gr griesmeel / 100 gr semolina
  • 75 gr suiker / 75 gr sugar
  • een handje geschaafde amandelen / a handful of shaved almonds
  • bosvruchten saus / forest fruit sauce

 1. Breng de melk zachtjes aan de kook.

1. Make the milk slownly boiling.

 2. Meng de griesmeel en de suiker. Voeg dit al roerend aan de melk toe.

2. Mix the semolina and the sugar. Add this while spooning to the milk.

 3. Hak de geschaafde amandelen in kleine stukjes. Voeg dit aan de pap toe en roer het mengsel nog ongeveer 4 à 5 minuten tot het dik geworden is.

3. Chop the shaved almonds in little pieces. Add this to the pudding and spoon the mix for 4 à 5 minutes until it's thick.

4. Schenk de pap in schaaltjes. Let op: spoel de schaaltjes eerst om met koud water. Anders krijg je de pudding straks nooit meer uit de schaaltjes...

4. Pour the pudding in the bowls. Attention: rinse the bowls at first with cold water. Otherwise you'll never ever get the pudding out of the bowls later...

5. Dek de schaaltjes af met plasticfolie. Druk het zachtjes tegen de pudding aan. Zet het dan minstens 3 uur in de koelkast.

5. Cover the bowls with plastic wrap. Push carefully to the pudding. Then put it for at least 3 hours in the fridge.

---

Opdienen met bosvruchtensaus en genieten maar! 

Serve it with forest fruit sauce and enjoy! 



11 reacties:

  1. looks so yummy!

    check eFoxCity.com giveaway on my blog: http://the-caramel-dream.blogspot.com/2012/09/efoxcity-100-giveaway.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er echt heerlijk uit!!
    We volgen je via Bloglovin, volg je terug? <3 Liefs LynSelStyle

    www.lynselstyle.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. This looks so delicious! You are very talented! Your blog is perfect for a constant dose of foody inspiration for me. Thank you! x

    www.missiffa.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks, that's so sweet of you! Hope you'll get inspired a lot more. Please tell me if you tried any of the recipes, I'd love that :D

      Verwijderen
  4. Hey, thanks for your nice comment!
    Sure we can follow each other! :)
    Followed you

    XOXO Shannon and Matilda
    http://les-joies-de-la-campagne.blogspot.de/

    BeantwoordenVerwijderen
  5. It looks yummy! I wish semolina had a different name though... it sounds so, ugh!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. I thought that myself as well haha. Anyway, it tastes delicious so, better not complain :P

      Verwijderen

Al jullie berichtjes maken me blij, dankjewel! Laat je linkje achter, want ik ben natuurlijk ook benieuwd naar wie jullie zijn :)

Blog Designed by The Single Momoirs