zondag 9 september 2012

Mochachino-brownies with mocca sauce

Tijd om het eerste weekend te vieren! En wat mag er dan niet ontbreken? Juist, brownies :D Dit is misschien een recept waar je iets langer voor nodig hebt, dan de recepten die ik normaal post. Maar het resultaat mag er absoluut zijn. Super super lekker.

First weekend: celebrate it! And what is impossible to miss? Yeah, brownies :D So maybe this is a recipe that will take you a little longer then the recipes I normally post. But the result will be there. Super super delicious.








Je hebt nodig: / You need:

  • 120 gr boter / 120 gr butter
  • 120 gr pure chocolade / 120 gr dark chocolate
  • 2 el sterke koffie / 2 tablespoons strong coffee
  • 275 gr kristalsuiker / 275 gr chrystalsugar
  • 0,5 tl kaneel / 0,5 teaspoon cinnamon
  • 70 gr bloem / 70 gr flour
  • 75 gr stukjes pure chocolade / 75 gr pieces of dark chocolate
  • 40 gr geroosterde walnoten, in stukjes / 40 gr roasted walnuts, in pieces
Voor de mokkasaus: / For the mocca sauce:
  • 4 el slagroom / 2 tablespoons cream
  • 80 gr witte chocolade / 80 gr white chocolate
  • 1 el sterke koffie / 1 tablespoon stark coffee

1. Smelt de chocolade en de boter.
1. Melt the chocolate and the butter.

2. Mix de eieren, suiker en kaneel in een kom.
2. Mix the eggs, sugar and the cinnamon in a bowl.

3. Zet de koffie in een klein glaasje.
3. Make a small cup of coffee.

4. Voeg de chocoladeboter toe aan de mix van eieren, suiker en kaneel. Voeg ook de bloem toe.
4. Add the chocolatebutter to the mix of eggs, sugar and cinnamon. Also add the flour.

5. Hak de walnoten.
5. Chop the walnuts.

6. Hak ook de chocolade in stukjes. Lepel dan de walnoten en de stukjes chocolade door het beslag.
6. Cut the chocolate in small pieces as well. Then spoon the walnuts and the pieces of chocolate through the batter.

7. Bekleed de spingvorm met bakpapier en giet het beslag erin. Bak de taart 30-35 minuten op 180°C. Zorg ervoor dat de buitenkant gebakken is, maar de binnenkant lekker plakkerig.
7. Cover the spring cake tin and pour the batter in it. Bake the cake for 30-35 minutes at 180°C. Make sure it's fully baked from the outside, but sticky from the inside.

8. Smelt de witte chocolade, mix het daarna met de slagroom en de koffie.
8. Melt the white chocolate, then mix it with the cream and the coffee.

 Tadaaaa! :D Is het niet een fotogenieke brownie, haha? Trouwens, nog een leuk detail: dit is antiek servies van mijn grootouders. Ik vind het echt supermooi. Het was dan ook heel wat dat ik dit mocht gebruiken op een normale dag. 

Tadaaa! :D Isn't it a photogenic brownie, haha? By the way, a nice detail: this is the antique tableware of my grandparents. I really love it. It was really special that I was allowed to use it on a normal day.

7 reacties:

  1. Wow Janna, you are quite a pastry chef!
    That looks sooo delish!
    And mocca is my favourite!

    Love
    Shubhi's Revels!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De absolute topper tot nu toe (en ik kan het weten, want met de bakker in huis ben je altijd proefkonijn!).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. yummmmm

    Thanks for your visit my dear! I am doing a giveaway. pls join and win 50$ sheinside. it's on my last post!

    xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow these looks seriously amazing, I’m drooling all over the screen here, I have to tray this receipt ASAP, I bet it taste as good at it looks, it doesn’t seem so complicated to prepare, I will give it a tray! Your blog is lovely by the way and I am a new follower on GFC and Bloglovin! Hope you will like my blog and follow back!

    Pop Culture&Fashion Magic
    Alice&Sara

    BeantwoordenVerwijderen

Al jullie berichtjes maken me blij, dankjewel! Laat je linkje achter, want ik ben natuurlijk ook benieuwd naar wie jullie zijn :)

Blog Designed by The Single Momoirs