maandag 23 juli 2012

Cake + Mint + Chocolate

Ik draai het een keertje om: eerst de foto, dan het recept. Dan kunnen jullie je eerst afvragen waar die vreemde kleur vandaan komt, en daarna in het recept kijken xd. Ik weet dat het er ergens bijna chemisch uitziet, maar het is super super lekker! Heerlijk fris.


Things have changed: first the picture, then the recipe. So you can first wonder where the strange colour has come from, and then you can look in the recipe xd. I know it almost looks chemical, but it's super super delicious. Very fresh.


*I should mention one thing to the word cake. It really is cookiedough, and it is cookie like. But because you make it on a baking plate, you call it cake. It's more like a plate-cookie or anything :D



Weet je al wat het is? / Do you already know what it is? (:





Je hebt nodig: / You need:

Plaatkoek / Cake

  • 120 gr boter / 120 gr butter
  • 100 gr kristalsuiker / 100 gr chrystal sugar
  • 200 gr bloem / 200 gr flour
Vulling / Filling
  • groene munt limonade / green mint lemonade
  • poedersuiker / icing sugar
Toplaag / Toplayer
  • 175 gr pure chocolade / 175 gr dark chocolate

Dit is wat je gaat doen: / This is what you gonna do:


1. Mix de boter en de suiker. Voeg dan ook de bloem toe. Op het laatst ben ik maar met mijn handen gaan keden. Voor het ultieme bakgevoel. Nee geintje, omdat door de warmte de ingrediënten beter mixten xd.

1. Mix the butter and the sugar. Also add the flour. In the end, I was kneading with my hands. For the ultimate baking experience. Just kidding, I just did that so the warmth made the ingredients mix better.



2. Druk het deeg uit op een bakplaat. Het moet ongeveer 75 mm dik zijn. Daardoor gebruikte ik ongeveer de halve bakplaat.
De koek moet 10-15 minuten worden gebakken op 180 °C.

2. Put the dough on the baking plate. It should be approximately 75 mm thick. So that's why I used half of the baking plate.
The cake should be baked for 10-15 minutes at 180 °C.



3. Terwijl de plaatkoek afkoelt, kun je alvast beginnen aan de vulling. Omdat ik me toch al niet meer aan het recept hield, ging ik ook hier maar experimenteren. Dus kan ik je ook niet precies de hoeveelheden vertellen. Roer gewoon net zo lang munt limonade en poedersuiker door elkaar tot het een gladde massa vormt, niet de dun maar ook zeker niet te dik!

3. While the cake is cooling down, you might want to start on the filling. 'Cause I wasn't really following the recipe anymore, I also kept on experimentating on this part two. So I cannot tell you the exact amounts. Just spoon the mint lemonade and the icing sugar trough each other until it's a smooth mass. Not too thin, but certainly not too thick either.



4. Wow, het ziet er echt zo onwerkelijk uit. Die kleur is echt awesome!

4. Wow, it looks so unreal. That colour is awesome!



5. Nu nog een chocoladelaagje. Chocolade smelten en...

5. And now a chocolate layer. Melt the chocolate and...



6. ...kiep het over de plaatkoek.

6. ...drop it on the cake.


7. Met een deegschraper kun je de chocola goed verdelen en superglad maken. Okee, dat is het voor nu. Als je de plaatkoek een tijdje in de koelkast zet, wordt de chocola hard. Ik heb een nachtje gewacht, zodat ik zeker wist dat ik het goed kon snijden.

7. With a dough scraper you can divide the chocolate well and make it super smooth. Okay, that's it for now. If you put the cake in the fridge for a while, the chocolate will get hard. I waited one nigt to be sure I could cut it very well.

Ik weet dat jullie het resultaat al hebben gezien, maar het ziet er zo lekker uit:
I know you've already seen the sesult, but it looks so delicious:




Mijn opa en oma kwamen bij ons eten. En bij de koffie serveerde ik de plaatkoek. Ze vonden het super! Ook al vonden ze dat het er misschien wat mysterieus uit zag... xd.
Wat denk jij? Zou dit iets voor jouw zijn?

My grandparents had dinner with us. I served the 'cake' with coffee. They absolutely loved it! Even if they did think it looked a bit mysterious... xd.
What do you think? Would it be something you'd like?



13 reacties:

  1. yummy! all my favorite foods together!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, it looks so great! The colour is really fabulous!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Would love to follow each other honey. Can't wait for more DIYs!!! Also Don't forget to enter our competition to win $100 voucher! xxx
    Here is the link: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=439749209392067&set=a.189061841127473.44333.159364314097226&type=1&theater


    xxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. I want to try this! Mint lemonade filling sounds fascinating

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Looks amazing. Chocolate mint is my absolute favourite.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. thanks for your comments and try my translate gadget, i´m sure you will like what i write every day!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. What an incredible dessert! Wonderful flavoring!

    Rebecca

    www.winnipegstyle.ca

    BeantwoordenVerwijderen
  8. this looks really yummy :) love the mix of chocolate and mint.

    metallicpaws.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Love your blog , I love baking but I'm not good at it , you blog is the right place for me to look for some recipes . Sweet !!! <3

    uglibetiblog.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. I always try to work out recipes that are easy going, but look great in the end. And taste delicious of course (: I've got some lovely future posts in mind, so stay tuned x

      Verwijderen

Al jullie berichtjes maken me blij, dankjewel! Laat je linkje achter, want ik ben natuurlijk ook benieuwd naar wie jullie zijn :)

Blog Designed by The Single Momoirs