zondag 13 april 2014

Cunchy + sticky: Paradise Cakes


Dit is samen met kokoskoekjes mijn favoriete baksel! Het gaat namelijk ongeveer zo als je eet. Eerst knapt de laag pure chocolade tussen je tanden. Daarna cruncht dit cakeje lekker door de gebakken buitenkant. Ten slotte bereik je de heerlijk kleverige binnenkant gevuld met kokos en gedroogd fruit. Misschien zie je dit nu voor je als een soort dramatische slowmotion reclame met een operamuziekje op de achtergrond. Perfect. Nee grapje. Maar omnomnom, het is zo lekker! Zeker omdat ik deze keer gekonfijte kersen toevoegde, wat het extra speciaal maakte.

Dus, heb je nog een uurtje vandaag? Dit is het ultieme zondagmiddagrecept!

Je hebt nodig: 100 gr boter, 200 gr pure chocolade, 220 gr fijne kristalsuiker, 2 grote eieren, 180 gr geraspte kokos, 80 gr gedroogde pruimen en 100 gr gekonfijte kersen.

Natuurlijk kan je de pruimen ook vervangen door ander gedroogd fruit of rozijnen. Het zelfde geldt voor de kersen. Hoewel die dit recept juist zo bijzonder maken!

Knip cirkels bakpapier voor inde bakvorm. Smelt dan de chocolade en verdeel die over de twaalf vormpjes. Laat die afkoelen in de koelkast (of als het koud genoeg is gewoon buiten).


Mix dan de boter, suiker en het ei in een kom.

Voeg ten slotte de kokos, fijngesneden pruimen en in stukjes gesuikerde kersen toe. Schep het mengsel in de cupcakevormpjes. Zet het bakblik dan 30 minuten in de oven op 180. 

Opmerking: zoals je ziet, heb ik de cakejes gebakken in een metalen bakblik. Zorg er dan wel voor dat het bakblik goed is ingevet en doe er voor de zekerheid anders een bakpapiertje in. Ze gingen er namelijk best lastig uit. Bij een siliconenvorm zal dit makkelijker gaan. 

Heb je helemaal niet zo'n cupcakevorm. Ik heb ook wel eens Paradise Slices gemaakt. Ongeveer hetzelfde recept, maar dan in een bakblik :)

4 reacties:

 1. Hmmm, dat klinkt delicious! Wil het graag nu meteen maken maar het is Zondag. Ultieme zondag middag recept, behalve als alle winkels dicht zijn en je de ingredienten niet in huis hebt :'(
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Neem je er morgen eentje mee? Jumm

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt super lekker! Ik ben van plan om nog iets lekkers te bakken voor Pasen, dus wie weet wordt het dit.
  En ik heb je genomineerd voor de Very Inspiring Blogger Award. Wat het inhoud kun je zien op http://www.sennacamara.blogspot.nl/2014/04/very-inspiring-blogger-award.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oehlalaa dat ziet er heerlijk uit! Maar eens proberen (:

  BeantwoordenVerwijderen

Al jullie berichtjes maken me blij, dankjewel! Laat je linkje achter, want ik ben natuurlijk ook benieuwd naar wie jullie zijn :)

Blog Designed by The Single Momoirs