maandag 15 april 2013

dance4life!


In december schreef ik al een stuk over dance4life naar aanleiding van het fantastische evenement in Ahoy, Rotterdam. Bekijk de post hier.


Dance4life werkt samen met jongeren aan een wereld zonder aids. Er wordt seksuele voorlichting gegeven, gedanst en bovendien worden jongeren gemotiveerd zelf in actie te komen. Dit jaar werd mijn school ‘beste school’ omdat we het meeste geld per leerling hadden opgehaald: gemiddeld wel 74 euro per leerling! Daarom mocht er iemand mee op ‘projectreis’ met dance4life. Deze reis wordt ieder jaar gemaakt om de jongeren in Nederland te laten zien wat dance4life met het opgehaalde geld doet. Na een sollicitatieopdracht en –gesprek op het hoofdkantoor van dance4life in Amsterdam werd ik uitgekozen. Waaauuw! 

Erik Arbores en Esmée Denters op het evenement in Ahoy, Rotterdam


Afgelopen donderdag ging ik voor informatie en voorbereidingen naar dance4life in Amsterdam. Er werd van alles verteld over de reis en de terugkoppeling. Ook ontmoette ik de andere scholier die mee gaat op projectreis. 2 mei vliegen we naar Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Na een kort nachtje bezoeken we een school, waar we de Oegandese scholentour bijwonen. Ik ben ontzettend benieuwd naar de verschillen en overeenkomsten met de Nederlandse scholentour. De rest van de week gaan we nog veel meer bijzondere dingen doen: we ontmoeten een bekende Oegandese rapper, gaan praten met aids-wezen in een weeshuis en we gaan natuurlijk dansen! 

Nikki Plessen in Kenia met dance4life
Zoals ieder jaar gaan er twee bekende Nederlanders mee. In 2012 ging Nikki Plessen met twee scholieren naar Kenia, in 2011 ging Jan Kooijman naar Zimbabwe. Hiervan zijn filmpjes van gemaakt. Dit jaar gaan er zelfs twee bekende Nederlanders mee. Een van hen is de 15-jarige producer en dj Erik Arbores. Hij is sinds 2012 ambassadeur van dance4life. Voor het event van vorig jaar heeft  hij samen met Esmée Denters een track gemaakt. Ben je benieuwd wie die andere BN’er is? Dat blijft nog even geheim, maar zal ik binnenkort vertellen op mijn blog! 

Jan Kooijman voor dance4life
(alle foto's van dance4life)

7 reacties:

 1. Wat gaaf dat jij bent uitgekozen zeg! Klinkt echt supergaaf. :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat gaaf zeg! Lijkt me heel bijzonder om naar Oeganda tw gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow zo tof dat je uitgekozen bent!! Ooit wil ik ook eens naar Afrika gaan voor vrijwilligerswerk of zo.
  En vanaf nu volg ik je ;) x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat bijzonder dat jij bent uitgekozen! Ik ben wel erg nieuwsgierig wie die andere BN'er is. Neem vooral je camera mee, want ik ben ontzettend benieuwd naar alle mooie foto's en natuurlijk ook je verhalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superleuk zeg,
  gefeliciteerd!
  &Bedankt voor je reactie,
  haha die post is echt van heel lang terug,
  was supergezellig!
  Afhankelijk van wanneer, waar en wie er allemaal komen lijkt het me best gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi!! :)
  I really like your blog!
  I´m following you :)
  maybe if you want, you could visit my blog too,
  and if you like it, follow me back!
  http://modacapital-blog.com
  kiss

  BeantwoordenVerwijderen

Al jullie berichtjes maken me blij, dankjewel! Laat je linkje achter, want ik ben natuurlijk ook benieuwd naar wie jullie zijn :)

Blog Designed by The Single Momoirs