zaterdag 22 december 2012

Christmas Cake

Vakantie! Ben jij nog op zoek naar een lekkere taart voor Kerst? Dit recept kreeg ik van een docente op school. Ik heb het meteen uitgeprobeerd. Echt heerlijk! Gisteren kwam de nieuwe schoolkrant uit. Voor iedere editie probeer ik een nieuw recept in het thema. Vorige keer maakte ik de Creepy Cake voor Halloween. En deze taart is echt een topper voor Kerst! 

Over 4 uurtjes vertrekt de boot naar Newcastle. Ik kan niet wachten! 

Holidays! Are you still looking for a delicious cake for Christmas? I got this recipe form a teacher. I immediately tried it. It tastes really good! Yesterday released the new schoolpaper. I try a new recipe for every issue, according to the theme. Last time I made this Creepy Cake for Halloween. And this is a great one for Christmas!

In four hours the boat for Newcastle leaves. I cannot wait!

Ohlala! :)


Je hebt nodig: / You need:

Cake
·         400 gr dadels / 400 gr dates
·         150 gr walnoten / 150 gr walnuts
·         2,5 ml koken water / 2,5 ml boiling water
·         60 gr boter / 60 gr butter
·         150 lichtbruine basterdsuiker / 150 gr lightbrown sugar
·         1 losgeklopt ei / 1 whipped egg
·         250 zelfrijzend bakmeel / 250 gr selfraising flour
·         snufje zout / bit of salt
·         5 el koud water / 5 spoons cold water

Glazuur
·         30 gr boter
·         35 gr bruine basterdsuiker
·         5 el room
·         75 gr poedersuiker



 1. Hak de dadels en de walnoten grof. Doe ze in een grote kom en voeg het kokende wat er toe. Laat het afkoelen.
1. Chop the walnuts and the dates. Put them in a big bowl with hot water. Then let it cool down.


2.Klop de boter en de suiker tot een romig geheel. Voeg dan ook het ei toe. 
2.Whip the butter and the sugar. Then add the egg.


3. Zeef de bloem met het zout boven de kom.
3. Sift the flour and the salt above the bowl.

4. Doe het beslag in de vorm en bak de cake 60 minuten op 175°C. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je oven.
4. Put the batter in the tin and bake the cake for 60 minutes at 175°C. Of course this depends on your oven.


5. Terwijl de cake afkoelt in de koelkast (of gewoon buiten in de vrieskou :P), kun je alvast het glazuur maken. Laat de boter, suiker en room in een pannetje smelten. Kook het mengsel ongeveer drie minuten, haal het dan van het vuur af en roer de poedersuiker er doorheen. 
5. While the cake is cooling down in the fridge (or outside :P), you can start making the icing. Melt the butter, sugar and cream in a pan. Cook the mix approximately three minutes. Then get it off the gas and mix the powdered sugar through it. 


2 reacties:

  1. oeh dat lijkt me heel erg lekker! :D Ik ga eens kijken of ik dit van de week kan maken, ik hou van bakken! :D

    BeantwoordenVerwijderen

Al jullie berichtjes maken me blij, dankjewel! Laat je linkje achter, want ik ben natuurlijk ook benieuwd naar wie jullie zijn :)

Blog Designed by The Single Momoirs