Het lijkt wel een chemische reactie, die titel. Maar vergeet scheikunde, want dit recept is juist lekker makkelijk. Ik vind havermoutkoekjes echt typisch iets voor de herfst (hoewel ze ook prima smaken in de zomer hoor hihi). Heerlijk met een kop thee. Ze zijn gezond, makkelijk te maken en ontzettend lekker! Wat wil je nog meer?
Je hebt nodig: 100 gr havermout, 90 gr bloem, een snufje zout, 70 gr zachte boter, 75 gr bruine suiker, 55 gr kristalsuiker, 1 groot ei, 150 gr tutti frutti en een zakje vanillesuiker (die helaas de foto heeft gemist).
1. Mix de havermout tot het kleine stukjes zijn.
2. Klop de boter en de suikers in een grote kom luchtig.
3. Voeg daar de havermout, het bloem en het zout aan toe. Mix alles door elkaar.
4. Hak de tutti frutti fijn. Ik heb gedroogde pruimen, peren en abrikozen gebruikt. Natuurlijk kun je ook rozijnen of ander gedroogd fruit toevoegen. Wat jij lekker vindt!
5. Verwarm de over voor op 190°C. Verdeel het deeg in 15 ballen en druk die plat op de bakplaat. Leg de koekjes op ruime afstand van elkaar, want ze gaan nog een beetje uitzakken. Bak ze ongeveer 12 minuten.
Looks so yummy!
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er heel lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenOeeh ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenx Fashialies
Ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenHet zal ongetwijfeld lekker zijn, maar die foto's .... doen afbreuk aan je (neem ik aan beste) bedoelingen. Ziet er niet smakelijk uit ... integendeel.
BeantwoordenVerwijderen