zaterdag 16 augustus 2014

Pruimen-uit-de-tuin-taartjes


Dit is absoluut mijn favoriete recept van deze zomer! Niet alleen omdat ze ontzettend lekker waren, maar ook door de manier waarop ik aan de pruimen kwam. Op een ochtend stond de overbuurman opeens met een enorme emmer pruimen voor de deur. "We hebben wel vijftien emmers vol", zei hij. Of we zin hadden in een paar pruimen? Zeker weten! De volgende ochtend bracht ik hen een paar taartjes en smikkelden we de rest zelf lekker op in de tuin. 

Dit heb je nodig voor 10 taartjes met een diameter van 12 centimeter: 
Deeg: half ei, 150 gram boter, 150 gram suiker, 250 gram bloem, een snufje bakpoeder.
Vulling: 20 grote pruimen of 40 kleintjes (die zijn iets zuurder, maar dat is juist heerlijk voor dit frisse taartje!), 300 gram crème fraiche, 300 gram room, 100 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren.
Om het af te maken: 3 eetlepels abrikozenjam en een beetje water.

Dit is hoe je deze heerlijke taartjes maakt:
Kneed het ei, de boter, suiker, bloem en bakpoeder tot een deeg en zet het ongeveer 30 minuten in de koelkast. Snijd dan de pruimen in vieren en haal de pit eruit. Rol het deeg uit en verdeel het gelijkmarig over de schaaltjes. Meng de crème fraiche met de room, suiker en eieren tot een glad beslag. Lepel dit in de bakjes en leg de pruimen er voorzichtig in. Bak de taartjes 20 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven. Als de taartjes een beetje zijn afgekoeld, breng de abrikozenjam dan met een scheutje water aan de kook en bestrijk de taartjes hiermee. Klaar!

2 reacties:

  1. Heerlijk om dingen zelf te bakken! Ik heb alleen nog nooit een pruimentaartje gegeten ^^ dus geen idee of ik het lekker vind, maar ziet er wel lekker uit :) Misschien maak ik het eens voor m'n vader ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb nog nooit pruimentaartjes op, ze lijken me wel erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen

Al jullie berichtjes maken me blij, dankjewel! Laat je linkje achter, want ik ben natuurlijk ook benieuwd naar wie jullie zijn :)

Blog Designed by The Single Momoirs