zaterdag 11 januari 2014

Yummy gemberbrownies (yup, rond)


Ronde brownies bestaan niet? Kijk eens op de foto hierboven! Hoewel ik al een heleboel brownie-recepten heb geprobeerd, ben ik nog steeds niet in het bezit van een brownievorm. Tot het moment waarop ik beslis zo'n vorm te kopen, bak ik lekker ronde brownies. En wat dacht je van de combi chocolade en gember? Omnomnom! 



Je hebt nodig: 300 gram pure chocolade, 150 gram boter, 175 gr donkere basterdsuiker, 2 eieren, 5 bolletjes gember op siroop, 2 el siroop uit het potje, 75 gram bloem, 50 gram gehakte walnoten.

1. Hak 250 gram chocolade en smelt deze au bain marie (dit zie je niet op de foto ;P). Klop ondertussen de boter, suiker en een snufje zout luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en klop alles door elkaar. 

2. Hak de gember fijn. 

3. Mix de gember, bloem, gembersiroop, chocolade en walnoten door het beslag. Schep het beslag in een bakblik en bak de brownies in een op 180 °C voorverwarmde oven ongeveer 35 minuten. Als de brownies zijn afgekoeld, kan je de overige 50 gram chocolade smelten, met eventueel een beetje room er doorheen. Maak met een lepel dunne "draadjes" over de brownies. Klaar!

5 reacties:

  1. Mmm, ondanks dat ik niet zo van gember houd ziet dit er toch wel heel erg lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Cool idea!!! Thank you for recipe:) Today on my blog my new illustration: ) In style retro: ) Do you like this style? I invite and I greet:)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Omg die zien er verrukkelijk uit!<3

    x

    BeantwoordenVerwijderen

Al jullie berichtjes maken me blij, dankjewel! Laat je linkje achter, want ik ben natuurlijk ook benieuwd naar wie jullie zijn :)

Blog Designed by The Single Momoirs