En ik maar denken dat die zusters Tatin op een ijskoude winterdag
ingesneeuwd waren en besloten een appeltaart te bakken. Dat een van hen toen
zei: "Yolo, laten we hem op z'n kop maken". Dat de buren aanklopten
omdat het zo koud bij hun in huis was en de zusjes Tatin hen binnen lieten en
een stukje taart gaven. Dat vervolgens de hele buurt deze taart wel wilde
proeven en uiteindelijk het verhaal over de omgekeerde taart door iedereen
doorgekletst werd.
Nee, het verhaal rond de zusjes Tatin is niet zo romantisch. De
omgekeerde taart is gewoon een ontstaan door een foutje gemaakt in de haast die
het runnen van een hotel met zich meebrengt. Caroline, de jongste, legde per
ongeluk eerst de appels in de bakvorm. Ze besloot dan maar de hele taart maar
op zijn kop te maken. Toen zij de taart uit de steenoven haalde en omkeerde,
was de “tarte renversé” geboren. Het mag dan wel een foutje zijn geweest, het
resultaat is fantastisch! Vandaag de dag kan je in Hôtel Tatin nog steeds een
tarte tatin eten.
Ook ik bakte een tarte
tatin, weliswaar gewoon in de heteluchtoven. Ik paste het recept weer een
beetje aan: peer in plaats van appel, muffinvormpjes in plaats van grote
schaal.
Dit heb je nodig: 80 gram suiker, 40 gram roomboter, 3 plakjes bladerdeeg, 4 handperen, muffinvorm.
|
Heb jij wel eens tarte tatin of een variant daarop gemaakt?
Liefs, Janna
Ik heb het eigenlijk nog nooit gegeten! Wat grappig om zo te lezen waar het vandaankomt haha :) het ziet er errug lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenliefs,
Femke
Dat verhaal ken ik helemaal niet, het ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenWat een leuk artikel en wat ziet het er enorm lekker uit, ik heb het nog nooit op maar ik wil het wel een keer gaan proberen! :)
BeantwoordenVerwijderen