zondag 10 februari 2013

Red fruit pie with vanilla crumble

    Hai!
    Gisteravond heb ik eens een helemaal nieuw recept geprobeerd. Het was iets meer werk dan de meeste recepten die ik probeer, maar dit was het absoluut waard. Het is een fantastische taart! De bodem is niet zoet, de crumble juist er zoet en het fruit heerlijk friszuur. Een absolute aanrader. Iets wat ik namens mijn testpanel bevestigen :)

    Liefs, Janna


Hi!
Yesterday evening I tried a completely new recipe. It put a bit of more effort in it than usual, bit it was defenitely wort it. It's a fantastic pie! The bottom isn't sweet, the crumble is on the conrary very sweet and the fruit is delicious fresh sourish. Absolutely not to be missed. According to my testpanel :)
Love, Janna



    Je hebt nodig: / You need:

  • 300 g bloem / 300 g flour
  • 2 el poedersuiker / 2 tablespoons powdered sugar
  • 250 g koude boter / 250 g cold butter 
  • 50 ml slagroom / 50 ml cream
  • 350 g kersen (diepfries) / 350 g cherries (deepfried)
  • 320 g bosvruchten (diepfries) / 320 g forest fruit (deepfried)
  • 150 g witte basterdsuiker / 150 g white bastard sugar
  • 2 el maizena / 2 tablespoons maizena
  • 1 zakje vanillesuiker / 1 packet vanilla sugar
  • 150 g zelfrijzend bakmeel / 150 g selfraising flour

Dit is wat je gaat doen: / This is what you do:

1. Meng de bloem, poedersuiker en 150 g boter. 
1. Mix the flour, powdered sugar and 150 g butter.

2. Terwijl je mixt, voeg je de slagroom toe. Meng tot een samenhangend deeg. Wikkel in vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.
2. While mixing, add the cream. Mix it till it's a consistent dough. Wrap it in fresh foil and put it in the fridge for an hour. 

3. Rol het deeg uit.
3. Roll the dough out.

4. Druk het deeg uit in de springvorm. Bak de bodem eerst 15 minuten blind (met steunvulling) op 180 ºC. Haal de steunvulling er dan uit en bak de bodem nog 5 minuten. 
4. Put the dough in the spring cake tin. Bake the bottom 15 minutes blind (with a baking paper and macaroni) at 180 ºC. Then get the baking paper and macaroni out of it and bake the bottom for another 5 minutes.

5. Kook ondertussen de vruchten met 100 g bastardsuiker op laag vuur. Voeg ook de maizena toe.
5. Meanwhile you cook the fruit slowly, together with 100 g bastard sugar. Add the maizena as well.

6. Maak dan de crumble. Maal met het zelfrijzend bakmeel, de rest van de boter en de rest van de suiker in de tot kruimels.
6. Then make the crumble. Grind the selfraising flour, the rest of the butter and the rest of the sugar until it crumbles.

7. Verdeel de vruchtengelei over de bodem.
7. Spread the fruit gelly over the bottom.

8. Strooi de crumble erbovenop en bak de taart ca. 25 minuten.
8. Spread the crumble on top of it and bake the pie 25 minutes.


 Tadaaaaa!

12 reacties:

  1. Ziet er echt superlekker uit!

    Liefs,
    www.mindyourdream.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. This looks incredibly delicious!!
    Thank you so much for commenting on my blog, and yes, I would love for us to follow each other!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super! Is het een soort appelkruimel maar dan met rood fruit?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mhhh ziet er superr lekker uit !
    Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mhhh ziet er superr lekker uit !
    Xoxo

    BeantwoordenVerwijderen
  6. That looks so incredible!! I can cook pasta, rice, chicken, fish etc. but I don't know how to bake at all! And the one thing my boyfriend really loves is, of course, pies. Haha

    Yasmeen
    Castle Fashion

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh, I love pies, they're my favorite desert - because of the crust, of course.:) I made one once more or less successfully, so I should give this one a try too!:)

    BeantwoordenVerwijderen

Al jullie berichtjes maken me blij, dankjewel! Laat je linkje achter, want ik ben natuurlijk ook benieuwd naar wie jullie zijn :)

Blog Designed by The Single Momoirs