Heee lieve volgers,
Vandaag iets totaal anders dan anders op mijn blog. Geen taart, koekjes of brownies, maar zeker zo lekker: pudding! En om iets specifieker te zijn, een griesmeelpudding met geschaafde amandelen en bosvruchtensaus. Klinkt fantastisch, smaakt nog fantastischer. Loopt het water je nu in de mond? Hieronder volgt het recept (:
Vandaag iets totaal anders dan anders op mijn blog. Geen taart, koekjes of brownies, maar zeker zo lekker: pudding! En om iets specifieker te zijn, een griesmeelpudding met geschaafde amandelen en bosvruchtensaus. Klinkt fantastisch, smaakt nog fantastischer. Loopt het water je nu in de mond? Hieronder volgt het recept (:
Hi dear followers,
Something totally different today on my blog. No cake, cookies or brownies, but certainly as delicious: pudding! And to be a bit more specific, a semolina pudding with shaved almonds and forest fruit sauce. Sounds fantastic, tastes even more fantastic. Your mouth is watering straight away? The recipe follows beneath (:
Je hebt nodig: / You need:
- 1 liter melk / 1 litre milk
- 100 gr griesmeel / 100 gr semolina
- 75 gr suiker / 75 gr sugar
- een handje geschaafde amandelen / a handful of shaved almonds
- bosvruchten saus / forest fruit sauce
1. Breng de melk zachtjes aan de kook.
1. Make the milk slownly boiling.
2. Meng de griesmeel en de suiker. Voeg dit al roerend aan de melk toe.
2. Mix the semolina and the sugar. Add this while spooning to the milk.
3. Hak de geschaafde amandelen in kleine stukjes. Voeg dit aan de pap toe en roer het mengsel nog ongeveer 4 à 5 minuten tot het dik geworden is.
3. Chop the shaved almonds in little pieces. Add this to the pudding and spoon the mix for 4 à 5 minutes until it's thick.
4. Schenk de pap in schaaltjes. Let op: spoel de schaaltjes eerst om met koud water. Anders krijg je de pudding straks nooit meer uit de schaaltjes...
4. Pour the pudding in the bowls. Attention: rinse the bowls at first with cold water. Otherwise you'll never ever get the pudding out of the bowls later...
5. Dek de schaaltjes af met plasticfolie. Druk het zachtjes tegen de pudding aan. Zet het dan minstens 3 uur in de koelkast.
5. Cover the bowls with plastic wrap. Push carefully to the pudding. Then put it for at least 3 hours in the fridge.
---
Opdienen met bosvruchtensaus en genieten maar!
Serve it with forest fruit sauce and enjoy!
looks so yummy!
BeantwoordenVerwijderencheck eFoxCity.com giveaway on my blog: http://the-caramel-dream.blogspot.com/2012/09/efoxcity-100-giveaway.html
Ziet er echt heerlijk uit!!
BeantwoordenVerwijderenWe volgen je via Bloglovin, volg je terug? <3 Liefs LynSelStyle
www.lynselstyle.blogspot.com
This looks so delicious! You are very talented! Your blog is perfect for a constant dose of foody inspiration for me. Thank you! x
BeantwoordenVerwijderenwww.missiffa.com
Thanks, that's so sweet of you! Hope you'll get inspired a lot more. Please tell me if you tried any of the recipes, I'd love that :D
VerwijderenOmg that looks so amazing !
BeantwoordenVerwijderenxoxo
oh my! yummy!
BeantwoordenVerwijderenLooks delicious!
BeantwoordenVerwijderenYummy! This looks great!
BeantwoordenVerwijderenxx
Hey, thanks for your nice comment!
BeantwoordenVerwijderenSure we can follow each other! :)
Followed you
XOXO Shannon and Matilda
http://les-joies-de-la-campagne.blogspot.de/
It looks yummy! I wish semolina had a different name though... it sounds so, ugh!
BeantwoordenVerwijderenI thought that myself as well haha. Anyway, it tastes delicious so, better not complain :P
Verwijderen