"Jij maakt nooit mooi eten, hè", zei een vriend laatst tegen mij. Hij schrok er zelf van, zei dat hij het niet zo bedoelde en begon meteen te kletsen over marsepeinroosjes en fondantstrikjes. Ik moest er eigenlijk wel om lachen. Nee, dat is inderdaad niet mijn ding. Ik hou van wat zilveren hagelslag hier en een mooie strepen moccasaus daar, maar je zal me niet gauw zien pielen met knetterroze fondant. Ik ben meer van een stevige, kleffe chocoladetaart of goedgevulde havermoutkoekjes. In deze categorie ook: de griesmeelcake met amandelen, wortels èn sinaasappel. Misschien niet de mooiste cake die je ooit hebt gezien, maar zo fantastisch lekker!
Dit is zo'n cake die je eet als je na een middag vrijwilligerswerk op de boerderij door en door koud bent (ervaring). Of als je na acht lange uren school ook nog eens bijna verzuipt op de fiets (helaas ook ervaring). Of als je er gewoon ontzettend veel zin in hebt na het lezen van deze post (wie niet).
Liefs, Janna
PS. Deze tekst is natuurlijk onder voorbehoud. Het zou zomaar kunnen dat ik over een maandje opeens een ultiem zoete aanval krijg en je me toch vrolijk vlindertjes uit marsepein ziet snijden.
1. Begin met het roosteren van de amandelen. Doe dit in een koekenpan zonder olie of boter. Rooster ze ongeveer 4 minuten en laat de amandelen dan afkoelen op een bord. |
2. Mix de eieren, suiker, boter, ricotta en sinaasappelessence in een kom. |
Omnomnom, het ruikt nu al zo lekker. Probeer hier maar eens vanaf te blijven! |
Wow super lekker!
BeantwoordenVerwijderenLijkt me lekker! Ga het zeker proberen.
BeantwoordenVerwijderenHmm ziet er super lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenx