Vakantie! Ben jij nog op zoek naar een lekkere taart voor Kerst? Dit recept kreeg ik van een docente op school. Ik heb het meteen uitgeprobeerd. Echt heerlijk! Gisteren kwam de nieuwe schoolkrant uit. Voor iedere editie probeer ik een nieuw recept in het thema. Vorige keer maakte ik de Creepy Cake voor Halloween. En deze taart is echt een topper voor Kerst!
Over 4 uurtjes vertrekt de boot naar Newcastle. Ik kan niet wachten!
Holidays! Are you still looking for a delicious cake for Christmas? I got this recipe form a teacher. I immediately tried it. It tastes really good! Yesterday released the new schoolpaper. I try a new recipe for every issue, according to the theme. Last time I made this Creepy Cake for Halloween. And this is a great one for Christmas!
In four hours the boat for Newcastle leaves. I cannot wait!
Ohlala! :)
Je hebt nodig: / You need:
Cake
·
400
gr dadels / 400 gr dates
·
150
gr walnoten / 150 gr walnuts
·
2,5
ml koken water / 2,5 ml boiling water
·
60
gr boter / 60 gr butter
·
150
lichtbruine basterdsuiker / 150 gr lightbrown sugar
·
1
losgeklopt ei / 1 whipped egg
·
250
zelfrijzend bakmeel / 250 gr selfraising flour
· snufje
zout / bit of salt
·
5
el koud water / 5 spoons cold water
Glazuur
·
30
gr boter
·
35
gr bruine basterdsuiker
·
5
el room
·
75
gr poedersuiker
1. Hak
de dadels en de walnoten grof. Doe ze in een grote kom en voeg het kokende wat
er toe. Laat het afkoelen.
1. Chop the walnuts and the dates. Put them in a big bowl with hot water. Then let it cool down.
2.Klop
de boter en de suiker tot een romig geheel. Voeg dan ook het ei toe.
2.Whip the butter and the sugar. Then add the egg.
3. Zeef de bloem met het zout boven de kom.
3. Sift the flour and the salt above the bowl.
4. Doe
het beslag in de vorm en bak de cake 60 minuten op 175°C. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van je oven.
4. Put the batter in the tin and bake the cake for 60 minutes at 175°C. Of course this depends on your oven.
5. Terwijl de cake afkoelt in de koelkast (of gewoon buiten in
de vrieskou :P), kun je alvast het glazuur maken. Laat de boter, suiker en room
in een pannetje smelten. Kook het mengsel ongeveer drie minuten, haal het dan van het
vuur af en roer de poedersuiker er doorheen.
5. While the cake is cooling down in the fridge (or outside :P), you can start making the icing. Melt the butter, sugar and cream in a pan. Cook the mix approximately three minutes. Then get it off the gas and mix the powdered sugar through it.
oeh dat lijkt me heel erg lekker! :D Ik ga eens kijken of ik dit van de week kan maken, ik hou van bakken! :D
BeantwoordenVerwijderenlooks so good! xx
BeantwoordenVerwijderen